MEXICAANSE GEHAKTBURGERS

home > mexicaans-koken > MEXICAANSE GEHAKTBURGERS

Verhit olie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Meng de uien door gehakt, bonen, paneermeel, specerijen, knoflook en zout en peper in een kom; roer geleidelijk het ei erdoor tot het mengsel goed plakt. Leg het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het in 8 porties. Maak er met bloem bestoven handen burgers van gelijke grootte van. Kneed eventueel voordat u burgers vormt het mengsel nogmaals, om te voorkomen dat het uit elkaar valt. Wentel de burgers lichtjes door de bloem en zet ze in de koelkast tot ze stevig zijn. Giet zoveel olie in een grote koekepan dat de burgers helemaal bedekt zijn. Frituur ze, twee tegelijk, aan beide kanten tot ze goudbruin en helemaal gaar zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schik ze op een bord en garneer met waterkers.

TIJD: voorbereidingstijd circa 20 minuten plus minstens 1 uur in de koelkast. Kooktijd circa 30 minuten.
VOORBEREIDING: voeg 2 eetlepels bloem toe als het mengsel te slap is.

SERVEERTIPS: serveer met zure room of tacosaus en met een avocado-tomatensalade. Geef er warme tortilla’s bij.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.

INVRIEZEN: de burgers kunnen van tevoren worden gemaakt en op bakpapier worden ingevroren. Doe ze daarna in diepvriesdoosjes, met een laagje vetvrij papier tussen elke burger. Voor gebruik in de koelkast ontdooien. Gebruik geen gehakt dat eerder ingevroren is geweest





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetl. olie, 1 ui fijngesnipperd, 350 g rundergehakt, 225 g gepureerde kidney beans uit blik, 4 el paneermeel, 1/2 theel. komijn, 1 theel. chilipoeder, 1 teentje knoflook geperst, zout en peper, 1 geklopt ei, bloem voor het wentelen, olie om te frituren, waterkers om te garneren