TORTILLA'S

home > mexicaans-koken > TORTILLA'S

Zeef bloem met zout boven een beslagkom en werk de reuzel erdoor tot een kruimelige massa ontstaat. Meng geleidelijk water erdoor tot een zacht, kneedbaar deeg ontstaat. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot het egaal is en niet meer plakt. Bedek het met een vochtige theedoek. Snijd elke keer ongeveer 3 eetl. deeg af en houd de rest afgedekt. Kneed er een bal van. Rol de deegbal met een met bloem bestoven deegroller uit tot een dunne cirkel. Snijd er met behulp van een bord een cirkel van 25 cm doorsnede van. Herhaal tot al het deeg gebruikt is. Bestrooi de tortilla’s met bloem en stapel ze op. Dek ze af met een schone theedoek.Verhit een grote koekenpan met dikke bodem en leg er voorzichtig een tortilla in. Bak die 10 seconden per kant. Stapel de tortilla’s en houd ze afgedekt tot alle tortilla’s gebakken zijn. Gebruik ze zoals in uw recept staat.

TIJD: voorbereidingstijd circa 60 minuten om deeg te maken en tortilla’s te rollen, bereiding circa 5 minuten.
SERVEERTIP: gebruik ze voor elk recept dat om tortilla’s vraagt. U kunt ze ook warm serveren als bijgerecht bij elk Mexicaans gerecht.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.

INVRIEZEN: u kunt tortilla’s van tevoren maken, en dàn invriezen. Stapel de tortilla’s op en leg er vetvrij papier tussen. Ze kunnen in diepvrieszakjes 2 maanden in de diepvries worden bewaard. Ontdooi ze op kamertemperatuur.





Ingrediënten voor 4 personen

450 g bloem, 1 eetl. zout, 90 g reuzel of plantaardig vet, 2,25 dl heet water