Aardappelen met olijfolie en oregano uit Italie

home > ovenschotels > Aardappelen met olijfolie en oregano uit Italie

Verwarm de oven voor op ca. 180ºC. Smeer een ovenschaal in met wat olie en de uitgeperste knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes, was ze en laat ze uitlekken. Breng ze vervolgens op smaak met zout, peper en oregano. Besprenkel de aardappelblokjes met enkele druppels olijfolie en citroensap en vermeng het geheel goed. Schik de aardappelblokjes in een ovenschaal en schenk de overige olijfolie en het water erover. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven in en klein uur garen.





Ingrediënten voor 4 personen

250 ml olijfolie, 1 kg aardappelen vastkokend, 125 ml citroensap, 1 theelepel gedroogde
oregano, 1 theelepel zwarte peper, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, en water.