Auberginerolletjes in tomatensaus

home > ovenschotels > Auberginerolletjes in tomatensaus

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze een kwartier liggen.
Pel de knoflook. Meng de knoflook, de peterselie en de hazelnoten tot een grove pasta in de keukenmachine. Meng er een eetl. olijfolie en peper en zout door voor de smaak. Dep de aubergines droog en bestrijk ze met olijfolie. vet de ovenschaal in. Rooster de aubergines op de grillplaat of grillpan tot ze soepel zijn. Bestrijk de plakken royaal met de notenpasta en rol ze op. Leg de rolletjes in de ovenschaal. Schenk de tomatensaus erover en de rest van de olijfolie. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over de aubergines, Bestrooi het geheel met de kaas. Laat de schaal ca 30 minuten in de oven op 200ºC. staan totdat hij goudbruin is.





Ingrediënten voor 4 personen

2 grote, dikke aubergines
zout – peper
1 teentje knoflook
100 g hazelnoten
1 bosje peterselie
1 dl olijfolie
1 pot tomatensaus (met tuinkruiden)
1 bolletje mozzarellakaas
25 g geraspte (parmezaanse) kaas