Gegratineerde spinazie ovenschotel met champignons

home > ovenschotels > Gegratineerde spinazie ovenschotel met champignons

Was de spinazie en kook deze in een klein beetje water met wat zout. Schep zo’n 3 minuten om en laat slinken. Laat de spinazie in het vergiet goed uitlekken. Snijd intussen de champignons in plakjes en doe 2 eetl. olijfolie in een pan en bak daarin de champignons met de uitgeperste teentjes knoflook. Verkruimel de feta, klop de eieren los en wrijf de beschuiten tot fijn kruim. Schep de helft van de uitgelekte spinazie in een lage ovenschaal. Doe hierover de champignons. Meng de verkruimelde feta, de losgeklopte eieren, 3 eetl. van het beschuitkruim, de oregano, het citroensap, en wat peper goed door elkaar en strooi het over de spinazie. Verdeel de rest van de spinazie erover en strooi de geraspte kaas erover en de rest van het beschuitkruim. Laat de boter smelten en verdeel hem over het beschuitkruim. Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven en laat het gerecht in ca. 15 minuten een korstje krijgen





Ingrediënten voor 4 personen

ca. 1200 gram spinazie, 1 bakje champignons, 50 gram boter, 8 beschuiten, 2 eieren, 250 gram feta, 2 teentjes knoflook, ca. 20 gram geraspte kaas, 1 theel. oregano, 2 eetl. olijfolie, 2 theel. citroensap, peper en zout