Gegratineerde tomaten met courgette en gehakt

home > ovenschotels > Gegratineerde tomaten met courgette en gehakt

Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de olie met de margarine of boter en fruit er de ui in. Doe na ca. 3 minuten het gekat er bij en bak deze tot ze gaar is. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten. Beleg een ingevette ovenschaal met een laag courgettes gevolgd door een laag tomaten. Ga door met de lagen en bestrooi elke laag met wat zout en peper. Dek de schaal af en bak de groenten ca 1 uur in de oven tot ze gaar zijn. Bereidt een witte saus: Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat 1 minuut zacht koken. Neem van het vuur en roer de melk geleidelijk erdoor. Breng al roerend weer aan de kook en doe 2/3 van de kaas er door. Giet de saus over de groenten. Vermeng de rest van de kaas met de paneermeel en strooi dit mengsel over de saus. Schuif de schaal onder een hete grill tot de bovenkaant goudbruin is geworden.





Ingrediënten voor 4 personen

400 gram gehakt, 4 eetl. olijfolie, 2 middelgrote uien fijngehakt, 350 gram gepelde tomaten, 600 gram courgettes in schijven van ca. 1 of 1½ cm gesneden, zout en peper, 50 gram boter of margarine, 50 gram bloem, 4½ dl melk, 150 gram kaas geraspt, beetje paneermeel.