Heerlijke kip met groene olijven, champignons en pasta

home > ovenschotels > Heerlijke kip met groene olijven, champignons en pasta

Bak de kip in 2 eetl. van de olie goudbruin en haal de kip uit de pan. Doe de ui en het knoflook in de pan en bak ze tot ze zacht worden, Voeg de paprika en de paddestoelen toe en bak ze 2-3 minuten. Voeg de tomaten en zout en peper toe. Schep de groente met de kip in een ovenschaal. Doe de wijn in de pan en breng aan de kook en schenk hem over de kip,. Dek de schaal af en bak de kip 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC. Voeg de olijven en de room toe, dek de schaal weer af en zet hem nog 10-20 minuten in de oven. Doe de pasta en de rest van de olie in kokend water met zout. Kook de pasta al dente, giet hem af en schep hem in een schaal. Leg de kip op de pasta, schep de saus erop. Garneer met de peterselie en serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenborsten zonder bot, 400 g droge pasta, 1 grote ui fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook gekneusd, 2 rode paprika’s zonder zaad en in stukjes, 250 g champignons, 175 g tomaten ontveld en gehalveerd, 1½ dl droge witte wijn, 175 g groene olijven, 4-6 eetl. room, 3 eetl. olijfolie, 25 g boter, zout en peper, peterselie fijngehakt