Hongaarse aardappelschotel met paprika

home > ovenschotels > Hongaarse aardappelschotel met paprika

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snij de paprika’s in blokjes en smoor ze in de olijfolie op een zacht pitje in 10 min. zacht. Snij de salami in blokjes. Vet de ovenschaal in met boter en doe de aardappelplakjes, de paprikastukjes en de salamiblokjes erin. Klop het ei los met de melk, de zure room, de peterselie, marjolein en zout en zwarte peper naar smaak. Giet dit over het aardappelmengsel. Meng het paneermeel met de kaas en strooi dit erover. Doe er hier en daar een klontje boter in. Schuif de aardappelschotel in de oven en bak hem in 30 min. gaar.





Ingrediënten voor 4 personen

2 rode paprika’s
750 g vastkokende aardappels, geschild, gekookt en in plakjes
100 g salami
1 ei
1 dl melk
1/2 bekertje zure room (a 125 ml)
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 eetlepel gedroogde marjolein
zout
zwarte peper
3 eetlepels paneermeel
1 zakje geraspte kaas (175 g)
boter om in te vetten
2 eetlepels olijfolie