Kabeljauwschotel met rijst en olijven

home > ovenschotels > Kabeljauwschotel met rijst en olijven

Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng de bouillon met het laurierblad aan de kook, doe de rijst in de pan en roer tot de bouillon weer kookt, Leg het deksel op de pan draai de warmtebron laag en laat de rijst gaar worden. Was intussen de kabeljauw, besprenkel de moten met citroensap en strooi er kruiden en zout op.
Schuif het rooster in het midden van de oven, verwarm deze voor. Giet de 6 eetl. olijfolie in de ovenschaal. Neem het laurierblad uit de inmiddels gaar of bijna gaar geworden rijst en schep deze in de schaal. Leg daarop de vis met de ui en verdeel er de rozijnen en olijven over. Snijd de tomaten in dunne plakken, verwijder het zaad en roer de knoflook door de tomaten. Schep deze over de vis. Roer aroma en peper door de tomatensaus en giet deze over de inhoud van de schaal. Klop de slasaus op met melk en kerrie, voeg aroma, peper en eventueel zout naar smaak toe en schep de gele saus over de rijst. Roer kaas en paneermeel door elkaar en strooi het mengsel in de ovenschaal.
Zet deze in de oven en laat de vis gaar en het gerecht mooi van kleur worden.

Ingrediënten voor 4 personen

350 gram langkorrelige rijst, 7 dl bouillon van 2 tabletten, 1 laurierblad, 4 moten kabeljauw, sap van een ½ citroen, viskruidenpoeder, zout, 8 eetl. olijfolie, 2 uien fijngesnipperd, 50 gram rozijnen, 100 gram groene olijven zonder pit, 5 gepelde tomaten, 3 teentjes knoflook uit de knijper, peper, aroma, 2 dl tomatensaus, 10 eetl. slasaus, 4 eetl. melk, ½ eetl. kerrie, 3 eetl. geraspte kaas, 3 eetl. paneermeel