Kruidige kipballetjes in een pikante tomatensaus

home > ovenschotels > Kruidige kipballetjes in een pikante tomatensaus

Doe ui, bleekselderij, Spaanse peper en peterselie in de foodprocessor en laat draaien tot de massa is fijngehakt, maar niet is gepureerd (geen foodprocessor dan alles zeer klein snijden).
Doe het mengsel in een kom en voeg tijm, kipgehakt, de gort, eiwit, broodkruim , zout en peper toe en meng alles goed dooreen.
Zet de kom afgedekt 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200ºC.
Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en schep afgeronde eetlepels van het kipmengsel erop.
Schep de rest van de saus erover en zet de kipballetjes onafgedekt en regelmatig bedruipend 30 a 45 min. in de oven tot ze gaar zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine ui (fijngesnipperd)
3 stengels bleekselderij met groen (fijngesneden)
1 klein Spaans pepertje (ontzaad en fijngehakt)
peterselie
2 takjes tijm (het blad fijn gehakt)
350 g fijngehakt kippenvlees
75 g gekookte parelgort
1 eiwit
4 eetl. droog broodkruim
zout en vers gemalen zwarte peper
1 portie pikante tomatensaus