Ovenschotel gehakt, appel en aardappelpuree

home > ovenschotels > Ovenschotel gehakt, appel en aardappelpuree

Schil en kook de aardappels. Ondertussen: Verwarm de oven voor (225ºC.). Snipper de uien, snijd champignons in plakjes, snijd spek in stukjes.
Bak het spek 5 minuten in wat boter, doe hierbij het gehakt en bak dit rul
in 5 minuten, voeg champignons, ui, zout, cayennepeper en nootmuskaat toe en
pers de knoflook erin uit; nog 5 minuten laten bakken. Nu ovenschotel
invetten en appels schillen en in stukjes snijden. Gehaktmengsel in
ovenschotel doen, appel eroverheen verdelen. Aardappels stampen tot puree
met melk, boter en nootmuskaat. Puree op gehakt-appelmengsel doen, hierop
gerapte kaas. Nu mag het nog 20 minuten in de oven en dan is het klaar.
Serveren met frisse salade van bv. andijvie en tomaat.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg aardappels
400 g gehakt
100 g mager gerookt spek
250 g champignons
2 uien
3 appels (cox, goudrenet)
1 teen knoflook
100 g geraspte oude kaas
250 ml melk
boter
zout, cayennepeper, nootmuskaat