Ovenschotel met macaroni spinazie en spekjes

home > ovenschotels > Ovenschotel met macaroni spinazie en spekjes

Verwarm de oven voor op 175ºC. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking ‘al dente’.
Verhit ondertussen 10 g boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag en bak hierin de spekjes in ca. 5 minuten op zacht vuur knapperig. Voeg de knoflook en gesneden ui toe en fruit deze ca. 5 minuten mee. Voeg de deelblokjes spinazie toe en verhit deze in ca. 8 minuten op zacht vuur. Schep de macaroni door het spinaziemengsel en breng het op smaak met peper.
Vet een ovenschaal met 3 liter inhoud in met 15 g boter en schep het macaronimengsel in de schaal. Klop in een kom de crème fraîche, de eieren en 75 g kaas tot een schuimig mengsel, giet dit over de ovenschotel en bedek de bovenzijde met de rest van de kaas.
Plaats de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 minuten in de oven. Gratineer de ovenschotel tenslotte 5 minuten onafgedekt onder de grill.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g spekblokjes
150 g geraspte kaas (jonge)
1 teentje knoflook (geperst)
2 eieren
1 ui (fijngesnipperd)
snufje peper (versgemalen)
1 pakje spinazie (diepvries, 450 g, in deelblokjes)
25 g boter
2,5 deciliter crème fraîche
300 g macaroni