Ovenschotel met zalm groente en aardappelpuree

home > ovenschotels > Ovenschotel met zalm groente en aardappelpuree

Smelt de boter in een pan. Fruit hierin de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en meng goed. Haal de pan van het vuur. Voeg het vocht uit het blikje zalm toe en vervolgens al roerend de melk. Zet de pan terug op het vuur en roer tot de saus gebonden is. Voeg de zalm, kaas en groente toe en breng alles op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Kook de aardappels gaar. Giet ze af, voeg de boter en de melk toe. Doe de puree in een spuitzak en bedek het zalmmengsel met de puree. Bestrooi met paprikapoeder. Zet de schaal 10-15 minuten in een op 180ºC. voorverwarmde oven.





Ingrediënten voor 4 personen

160 g boter
1 theel. fijngehakte knoflook
1 gesnipperde ui
1/3 kop bloem
1 blikje zalm van 210 g
1,5 kop melk
halve kop geraspte kaas
3 koppen gekookte groente uit de diepvries naar keuze
Voor de aardappelpuree:
750 g aardappelen
2 eetl. boter
1/4 kop melk
paprikapoeder
zout
peper