Stoofschotel van vis en courgette met olijven

home > ovenschotels > Stoofschotel van vis en courgette met olijven

Verhit de boter en fruit de ui op een laag vuur. Pers de teentjes koflook erboven uit, en de paprika en verwijder de kroontjes en snij ze in plakjes . Voeg de reepjes paprika en de plakjes courgettes toe aan de uien en bak ze zachtjes mee. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes, bestrooi met peper, zout en Provençaalse kruiden en doe dit bij de groenten in de pan. Schenk de witte wijn er bij en laat het gerecht met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten zachtjes gaarstoven. Doe het geheel in een ovenschotel, en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180ºC. ± 5 min. in de oven. Strooi voor het opdienen eventueel de olijven over de schotel.





Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes in plakjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 500 gram kabeljauwfilet, 3 teentjes knoflook, zout en peper, 1 eetl. Provençaalse kruiden, 12 olijven, 50 gram boter, 1 gele paprika.