Spaghetti alla carbonara
home > pastas > Spaghetti alla carbonara
PSnijd het spek eerst in plakken en daarna in reepjes. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de knoflook 4 min. Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino Romano. Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek toe. Roer de eieren en de heft van de kaas erdoor en maal er flink wat zwarte peper over. Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Ingrediënten voor 4 personen
1 stukje gerookt ontbijtspek (ca. 200 g), 25 g boter, 2 eetl. olijfolie, 1 teen knoflook fijngesneden, 2 eieren, 300 g spaghetti, 50 g Parmezaanse kaas stukje, 50 g Pecorino Romano (kaas) stukje, zwarte peper