Spaghetti met bejaarde Reypenaer en gerookte IJsselmeerpaling

home > pastas > Spaghetti met bejaarde Reypenaer en gerookte IJsselmeerpaling

Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken. Fruit de knoflook en de sjalotjes zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden. Voeg op het laatst de prei , de paling , de peterselie en de tomaat toe. Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte Reypenaer, ingemaakte venkeltjes en partjes limoen.
Tip:
Zo test je of de spaghetti beet gaar is; als je hem tegen een tegelmuur gooit blijft hij hangen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g spaghetti
olijfolie
1 knoflook teentje
2 Sjalotjes, fijngesnipperd
1 flinke scheut Prosecco
2 Jonge preien, schoongemaakt en in ringentjes gesneden
250 g Gerookte IJsselmeer paling in stukjes
1 Bos platte peterselie fijngehakt
4 grote rijpe tomaten in blokjes
Reypenaer kaas, geraspt
2 limoenen in partjes
1 pot ingemaakte venkeltjes