Gehaktballen met botersaus

home > recepten-uit-afghanistan > Gehaktballen met botersaus

Vermeng het gehakt met de gesmolten reuzel, de 3 gesnipperde uien, uitgeperste knoflook, room, peper uit de molen en zout naar smaak, een snufje piment, fijngehakte verse munt, 1 losgeklopt ei en 4 eetlepels geroosterd broodkruim of paneermeel. Maak van deze massa gehaktballen ter grootte van een mandarijn en druk ze plat. Haal ze door het overige broodkruim of paneermeel.
Verhit 4 eetlepels boter en bak de balletjes in ± 8 minuten (4 minuten per kant) gaar en bruin op matig vuur. Schep de gehaktballen uit de pan op een voorverwarmde schaal. Doe nog 2 eetlepels boter in de pan; verhit en roer de zure room en de losgeklopte eidooier door de botersaus. Laat de saus al roerende binden en schenk deze uit over de gehaktballen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen:
500 g lams- of kalfsgehakt – 1 volle eetlepel reuzel – 3 middelgrote uien – 2 tenen knoflook – ½ dl room – peper en zout – piment – 2 eetlepels fijngehakte munt – 1 ei – 6 eetlepels geroosterd broodkruim of paneermeel – 6 eetlepels boter – 1 dl zure room (sour cream) – 1 eidooier