Gegrillde roodbaarsfilet met ansjovissaus

home > recepten-uit-algerije > Gegrillde roodbaarsfilet met ansjovissaus

Maak de venkel schoon en snijd die in plakken. Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de citroen uit. Klop de helft van het sap met 1 dl olie en een mespunt peper tot een marinade. Schep de citroenrasp en venkel erdoor. Dep de vis droog en leg die tussen de venkel in de marinade. Laat de vis bij kamertemperatuur ca. 1 uur marineren.
Verwarm in een pannetje de rest van de olie. Snijd de ansjovis klein en voeg die met de olie uit het blikje aan het pannetje toe. Laat de ansjovis ca. 2 minuten zachtjes smoren. Roer de bloem erdoor. Klop in een kom de dooier los met 2 eetlepels water, de rest van het citroensap en een mespunt peper. Voeg dit al roerende aan de ansjovis toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen tot lauwwarm.
Neem de visfilets uit de marinade en dep ze droog. Rooster de vis in ca. 8 minuten in een grillpan gaar. Houd de vis warm onder alufolie. Schep de venkel uit de marinade en smoor die in een droge koekenpan in ca. 4 minuten gaar. Breng de venkel op smaak met zout.
Verdeel de venkel over voorverwarmde 4 borden. Leg de roodbaarsfilets erop. Schep de ansjovissaus in kleine kommetjes en zet die op de borden erbij.

Ingrediënten voor 4 personen

1 venkel – 1 citroen – 1 1/2 dl olijfolie – peper – 4 roodbaarsfilets – 1 blikje ansjovisfilets – 1 eetlepel bloem – 1 eidooier – zout