Gevulde tomaten

home > recepten-uit-algerije > Gevulde tomaten

Was de tomaten en laat ze uitlekken. Snijd voorzichtig een kapje van de tomaten af. Hol de tomaten met een theelepeltje voorzichtig uit, zonder de buitenkant te perforeren. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en plaats ze op een vuurvaste ovenschaal. Meng vervolgens in een kom het gehakt met de tomatenpulp, de vleesjus en het ei. Druk het wittebrood uit en voeg dat ook toe. Hak de ui, knoflook en peterselie fijn. Voeg dit ook toe. Kruid nu alles met peper en zout en bescheiden tijm en laurier. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg eventueel zoveel paneermeel toe, dat het mengsel enigszins vast wordt.
Verwijder eventueel water dat van de tomaten is vrijgekomen uit de ovenschaal. Vul de tomaten met het mengsel. Besprenkel de gevulde tomaten met olie. Plaats de dekseltjes weer op de tomaten.
Zet de ovenschaal in een middelmatig warme oven en laat alles gaar worden. Besprenkel ze van tijd tot tijd met olie.
Warm opdienen.

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg niet te rijpe tomaten – 500 g gehakt – 1 snee wittebrood zonder korst, in melk geweekt – 3 eetlepels vleesjus (van pakje) – 1 ei – 1 ui – 2 teentjes knoflook – 1 bosje peterselie – 2 eetlepels olie – tijm – laurier – 1 mespunt zwarte peper – zout – paneermeel