Stoofschotel lams-, varken-, rundvlees Pichelsteiner

home > recepten-uit-duitsland > Stoofschotel lams-, varken-, rundvlees Pichelsteiner

Verhit de olie in een braadpan en bak al het vlees rondom bruin. Kruid met peper en zout. Verdeel al de groenten over het vlees en bestrooi elk laagje met marjolein, zout en peper. Leg de ui op de groenten en daarop de aardappelen. Schenk er de bouillon over en laat het geheel in ca. 1 uur gaar stoven op een laag vuur. Bestrooi voor het serveren met peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gram winterwortels, geschrapt, in blokjes
2 preien, in ringen
1 ui, gesnipperd
1 selderijknol, in blokjes
500 gram witte kool, gesneden
500 gram aardappelen, geschild, in blokjes
250 gram lamsvlees, in blokjes
250 gram magere runderlappen, in blokjes
250 gram magere varkenslappen, in blokjes
2 eetlepels olie
zout
peper
3 eetlepels marjolein gedroogd
5 dl runderbouillon
2 eetlepels peterselie, vers gehakt