Zuurvlees

home > recepten-uit-duitsland > Zuurvlees

Leg het vlees een nacht in een marinade van azijn, laurierbladen en kruidnagel en twee dikke uien.
Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en kruid het met peper en zout.
Houdt de kruidnagels, laurierbladen en de uien even apart.
De azijn kan weg.
Braad het vlees van alle kanten mooi bruin en doe bij de laatste keer omdraaien de kruidnagels, laurierbladen en uien erbij.
Laat het geheel even door braden.
Haal het vlees even uit de braadketel en maak nu de jus:
Doe een flinke scheut water erbij en een klein beetje azijn.
Laat dit mengsel goed warm worden en voeg dan ongeveer driekwart pot Limburgse appelstroop (van 450 gram) erbij.
Doe nu het vlees terug in de braadketel en laat dit ongeveer 1 tot 1½ uur sudderen.
Laat het geheel staan tot de volgende dag.
Haal nu de ui, laurier en kruidnagel uit de saus en bindt de jus met aardappelmeel.
Naar smaak: iets azijn of de rest stroop erbij doen.
Het vlees vervolgens in schijven snijden en voor het opdienen alles opwarmen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen:

1 kg runderbraadvlees (aan een stuk)
laurierbladen (8 stuks)
kruidnagel (5 stuks)
peper
zout
Limburgse appelstroop
aardappelmeel