Uiensteaks met gebakken aardappelen

home > recepten-uit-duitsland > Uiensteaks met gebakken aardappelen

Schil de aardappelen en laat ze 20 minuten koken, giet ze af en laat ze afkoelen.
Pel de uien. Snipper 1 ui en snijd de rest aan ringen.
Borstel de champignons. Was en hak de peterselie.
Snijd de aardappelen aan schijfjes.
Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote pan, bak daarin de champignons en de gesnipperde ui in 5-6 minuten rondom bruin.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een andere pan, bak de aardappelschijfjes onder regelmatig keren in 8-10 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en houd ze warm.
Roer de helft van de peterselie door de champignons. Breng op smaak met zout en peper en zet het mengsel warm weg.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in het braadvet. Bak hierin de rumpsteaks 3-4 minuten per kant. Breng ze op smaak met zout en peper, wikkel eventueel in aluminiumfolie en laat kort rusten. Bak de uiringen in het hete braadvet knapperig bruin en breng op smaak met zout en peper.
Leg de rumpsteaks op de borden schep de uiringen hierboven op en leg de champignons en de gebakken aardappelen ernaast, garneer met de rest van de peterselie en serveer het geheel met crème fraiche.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg vastkokende aardappelen
400 gram uien
400 gram champignons
1,2 bosje peterselie
7-8 eetlepels olijfolie
zout en peper
4 rumpsteaks à 200 gram
125 ml crème fraiche
eventueel aluminiumfolie
zout en peper