Oxfordsalade

home > recepten-uit-engeland > Oxfordsalade

Verwijder het vel van de kip en haal het vlees van de botten. Snijd dat klein. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de augurken in dunne plakjes en laat de champignons uitlekken. Meng alles door elkaar tot een salade. Meng door de olie de azijn, het zout, de peper en de dragon. Schep deze dressing luchtig door de salade. Was de blaadjes sla en dep deze droog. Leg de blaadjes sla op een schotel en schep de salade er op. Pel de eieren en snijd deze in plakjes of partjes. Garneer hiermee de salade.
De salade smaakt heerlijk op een sneetje geroosterd bruin brood.





Ingrediënten voor 4 personen

1 gebraden of gegrilde kip – 4 tomaten – 4 augurken – 1 klein potje of blikje champignons – 6 eetlepels olie – 2 eetlepels azijn – zout en peper – mespunt gedroogde dragon – enkele blaadjes sla – 2 hardgekookte eieren