Rosbief met Yorkshire pudding

home > recepten-uit-engeland > Rosbief met Yorkshire pudding

Verwarm de oven voor op 225°C. (gasstand 5+). Roer 1 eetlepel bloem en het mosterdpoeder door elkaar en wrijf hier de rosbief mee in. Maal er peper boven.
Leg het vlees in een braadslee op een rooster. Smelt de boter en schenk driekwart ervan over het vlees. Braad het vlees 20 min. en schakel de oven dan terug op 190°C. (gasstand 3+) Braad het vlees nog 30 min. Bedruip het vlees regelmatig met het vet uit de braadslee. Leg daarna het vlees op een schaal en laat het een kwartiertje rusten.

Intussen hebt u al de Yorkshire pudding gemaakt.
Doe 225 g gezeefde bloem en een snufje zout in een kom. Klop de eieren door de melk en voeg de melk al kloppende toe aan de bloem. Blijf roeren tot het beslag glad is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vet een rechthoekig bakblik in en schep het beslag er in. Bak de pudding ca. 15 min. in de oven tot deze goudbruin, stevig en mooi gerezen is.
Roer de mierikswortel, het citroensap, de suiker en de crème fraîche tot een saus. Breng die op smaak met zout en peper.
De pudding wordt geserveerd in plaats van aardappelen.

Serveren: De aan plakken gesneden rosbief begieten met de mierikswortelsaus; plakken Yorkshire pudding er bij leggen (en groente naar eigen keuze).
Een pinot noir erbij geven.

Ingrediënten voor 4 personen

225 g + 1 eetlepel bloem – 1 eetlepel mosterdzaad (gemalen) – 1 stuk rosbief (ongekruid) van ca. 750 g – zout, versgemalen peper – 75 g boter – 2 eieren – 6 dl melk – 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje) – 2 theelepels citroensap – 2 theelepels suiker – 125 ml crème fraîche