Babi Ketjap

home > recepten-uit-indonesie > Babi Ketjap

Snijd de hamlappen in gelijke stukjes van circa 3 cm (niet te klein, want bij het bakken krimpen ze iets)
Snijd de uitjes klein en fruit ze in een grote pan.
Zo snel mogelijk ook de knoflookteentjes fijn snijden en meebakken in de pan.
Zodra de uien (en de knoflook) een beetje bruin zijn, dan het vlees erbij doen en bakken.
De kippenbouillon in de pan doen zodra de stukjes vlees een beetje bruin zijn.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Als het vlees gaar is, dan de tomatenketchup toevoegen en het scheutje water.
De boel goed mengen en dan daarna de ketjap erbij doen. (veel tot het goed “zwart” is)
Vlak voor het opdienen (als alles klaar is), dan pas de chips (halve zak – tot 3/4) erbij doen en de boel door elkaar mengen.
Vuur daarna onmiddellijk uit doen.
Serveren met witte rijst (en groente).





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

3 teentjes knoflook
3 grote uien
1 blokje kippenbouillon
1 pak (gewone) chips
1 pond hamlappen
ketjap
2 eetl. tomatenketchup
een scheutje water (klein beetje !)
peper en zout