Indonesisch stoofpotje

home > recepten-uit-indonesie > Indonesisch stoofpotje

Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de stukken vlees toe en braad deze aan. Voeg het water en het laurierblad toe tot het geheel net onder water staat. Vermeng de ingrediënten tot een saus en voeg deze al roerend toe en breng het geheel aan de kook. Op smaak maken met zout en peper. Op laag vuur 2 tot 2,5 uur gaar laten worden.
Heerlijk met bijvoorbeeld basmatie rijst en roergebakken harde groente zoals sperziebonen of een combinatie van harde groenten als schijfjes winterwortel, roosjes bloemkool, sperziebonen, witte kook en als laatste wat taugé.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 3 personen:

A grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, gehakt
400 g magere runderlappen, in stukken gesneden
1 Spaanse peper, schoongemaakt en in reepjes gesneden
zout
peper
0,5 liter water
1 eetl. plantaardige olie
voor de saus:
1 klein blikje tomatenpuree
0,5 eetl. sojasaus
1,5 eetl. ketjap manis
1 theel. ketoembar
1 theel. djahé