Lemper Ajam

home > recepten-uit-indonesie > Lemper Ajam

Was de rijst. Doe de rijst in een kookpan met zoveel water dat ze anderhalf vingerkootje onderstaat. Doe ook het blokje santen erbij, breng aan de kook en zet de pan 30 minuten in een oven van 130°C.
Kook de kip gaar in kokend water en trek de kip met een vork in reepjes.
Maak een boemboe van kemirie, sambal, ui, djinten, ketoembar, knoflook.
Fruit de boemboe 5 minuten in wat olie, doe de kip en de dikke santen erbij en laat op een laag vuurtje sudderen totdat het mengsel nagenoeg droog is. Breng op smaak met zout en assemwater.
Rol de rijst uit tot een plak met een dikte van 1cm en snijd de plak in stukken van 10 × 10cm. Verdeel de vulling over de rijstplakjes en rol deze stevig op. Zorg ervoor dat de zijkanten ook goed dicht zijn.
Knip van de magnetronfolie in stukken van 20 × 20cm en rol de rijstrolletjes hierin.
Stoom de pakketjes 10 minuten in een stoompan en serveer.





Ingrediënten voor 4 personen

Hapje

Ingrediënten voor 6 personen:

500 g kleefrijst
400 g kipfilet
50 g santen (van een blokje)
3 eetl. fijngesneden ui
3 teentjes fijngesneden knoflook
2 eetl. kemiriepasta
1 theel. ketoembar
0,5 theel. djinten
1 stuks daon djeroek poeroet
1 theel. sambal trassi
2 dl dikke santen
assemwater
zout naar behoefte
magnetronfolie