Lemper Ikan

home > recepten-uit-indonesie > Lemper Ikan

Doe de gewassen rijst in een pan. Voeg zoveel water toe dat de rijst anderhalf vingerkootje onder staat. Doe de gesnipperde santen erbij en breng al roerend aan de kook.
Doe de deksel op de pan en zet deze gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C.
Maak het visvlees fijn en vermeng het goed met de andere ingrediënten.
Rol de gare kleefrijst op een plank uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Snijd deze lap in stukken van 10 × 10cm.
Verdeel de vulling over deze rijstlapjes en rol ze op. Druk de zijkanten goed dicht.
Rol de rolletjes in het huishoudfolie en stoom ze in de stoompan gedurende 10 minuten.





Ingrediënten voor 4 personen

Hapje

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kleefrijst
50 g santen (van een blokje)
250 g tonijn (uit blik)
3 stuks fijngesneden sjalot
3 teentjes fijngesneden knoflook
1 theel. sambal trassi
zout naar behoefte
geperforeerde huishoudfolie