Stoofpot met varkensvlees

home > recepten-uit-portugal > Stoofpot met varkensvlees

Vlees in blokjes van ca. 2½ cm snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In grote kom knoflook mengen met wijn, citroensap, komijn, laurier, zout en peper. Vlees toevoegen en goed door marinade scheppen. Kom afgedekt ca. 8 uur in koelkast zetten.
Vlees uit marinade halen, marinade bewaren. In (braad)pan olie verhitten en vlees rondom bruin bakken. Marinade toevoegen en vlees op laag vuur afgedekt ca. 50 min. laten sudderen tot vlees zacht is. Citroen goed schoonboenen en in 8 partje snijden. Laurierblaadje verwijderen. Gerecht in (aardewerken) schaal scheppen en garneren met olijven en partjes citroen.
Serveertips:
Lekker met gebakken aardappeltjes en salade of broccoli





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg magere varkenslapjes, 4 teentjes knoflook, 1 dl droge witte wijn, 1 eetl. citroensap, 2 theel. gemalen komijn, 1 laurierblaadje, zout, peper (versgemalen), 3 eetl. olijfolie, 1 citroen, 50 g zwarte olijven zonder pit