Mosselen á la Pepe

home > recepten-uit-spanje > Mosselen á la Pepe

Fruit in een grote pan de uien, knoflook, peterselie en eventueel de prei en/of Spaans pepertje en/of spekjes in de olijfolie licht glazig. Voeg de tomaten puree toe en goed omzetten. Met peper op smaak brengen. Het geheel afblussen met de witte wijn.
Mosselen schoonboenen en afspoelen en met aanhangend water in de pan met het kruiden mengsel doen. Deksel op de pan. Het geheel aan de kook brengen en regelmatig omzetten totdat alle mosselen geopend zijn. ca. 10 minuutjes.
Serveertips:
Stokbrood met eigengemaakte kruidenboter.
Frisse witte wijn.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

Een eenvoudig te bereiden feestelijke maaltijd.
Als hoofdgerecht adviseer ik de spekjes toe te voegen. Het Spaans pepertje als je van pittig houdt. Je hebt ongeveer 1 kg mosselen per persoon nodig.
Gebruik de prei als je de mosselen wilt serveren als mosselsoep ziet er heel mooi uit als je de schelpen verdeeld over soepkommen en dan het kookvocht toevoegd. Je hebt dan ongeveer 1kg per 4 personen nodig. Ik voeg dan wel meer witte wijn toe. Voor de rest onderstaande hoeveelheden voor 2 kg mosselen aanhouden.
2 kg mosselen
2 schoongemaakte en grof gesneden uien
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 blikje tomaten puree
2 eetlepels fijngehakte peterselie
peper
scheut olijfolie
2 dl droge witte wijn
en eventueel
1 prei
1 half gesnipperd Spaans pepertje. Pitjes verwijderen
100 g licht gerookte spekjes