Spaanse omelet met gegrilde groenten

home > recepten-uit-spanje > Spaanse omelet met gegrilde groenten

Doe de eieren in de keukenmachine. Voeg de bouillonpoeder en peper en zout naar smaak toe en maal alles tot een gladde substantie. Bevochtig de groenten met een kwastje met olijfolie en strooi er een beetje zout over. Grill de groenten kort in een hete grilpan, en leg apart.
Doe boter en wat olie in de pan. Als de olie heet is het vuur temperen en driekwart van het eimengsel in de pan gieten. Verdeel de ham of chorizo evenwichtig over het oppervlak en drapeer daarover, als de spaken van een wiel, de gegrilde groenten (afwisselend geel, groen, rood). Giet het laatste kwart van het eimengsel in het midden van de pan en beleg de omelet cirkelvormig met de plakjes tomaat. Strooi daarover de verkruimelde geitenkaas. Doe een deksel op de pan en laat de omelet langzaam garen. Voor het opdienen (op een pizzabord of zo) bestrooien met wat bieslook





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eieren, geklutst
8 groene aspergetips
8 dunne reepjes rode puntpaprika
8 dunne reepjes gele puntpaprika
8 halve dunne bosuistengels
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
peper
zout naar smaak
2 eetlepel gekruimelde verse geiten- of schapenkaas
2 tomaten, in plakjes
8 dunne plakjes chorizo of 4 plakjes Spaanse gedroogde ham, in reepjes
wat bieslook of (platte) peterselie ter garnering
klontje boter en een eetlepel olijfolie