Spaanse paprika-aardappels

home > recepten-uit-spanje > Spaanse paprika-aardappels

Was de aardappels en laat ze met het deksel op de pan 20 minuten koken. Laat de aardappels schrikken onder koud stromend water en schil ze. Maak de paprika’s schoon, was ze en snijd ze in stukjes. Pel de uien en de knoflook, snijd de peper in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de uien in stukjes en hak de peper en de knoflook grof. Wrijf de peper en knoflook fijn in een vijzel. Roer 2 eetlepels olie, de azijn, de komijn, het paprikapoeder en zout door elkaar.
Snijd de aardappels in stukken. Verhit 2-3 eetlepels olie in een grote pan met anti-aanbaklaag. Bak de aardappels rondom goudbruin. Bak de uien kort mee. Voeg de paprika’s en de knoflook-chilipasta en laat het geheel verder 4 minuten bakken.
Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1,5 kg vastkokende aardappels
2 paprika’s (rood en groen)
2 uien
2 teentjes knoflook
1 gedroogde rode peper
4-5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
zout
peper
eventueel peterselie