Vastenbroodjes

home > recepten-uit-zweden > Vastenbroodjes

De bloem zeven, de gist in de lauwe melk oplossen en met de boter of margarine, de suiker, de amandelen, de eieren en de kardemom tot een soepel deeg kneden.
Het deeg afgedekt gedurende 1 uur laten rijzen. Het deeg vervolgens doorkneden en er 16 bolletjes van vormen. Deze wat plat duwen.
De spijs in 8 bolletjes verdelen en op de helft van de deegplakjes leggen. De rest van de deegplakjes erop leggen en er mooie bolletjes van vormen, met een glad oppervlak en zó, dat de spijs niet meer zichtbaar is. De gevulde broodjes op een ingevette bakplaat leggen en onder in een hete oven – 200°C. – in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met zoete, stijfgeklopte slagroom.
De broodjes aan tafel opensnijden en wat slagroom ertussen scheppen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 stuks:

500 g bloem
30 g gist
¼ l lauwwarme melk
75 g gesmolten boter of margarine
75 g suiker
50 g gemalen amandelen
2 eieren
1 theel. gemalen kardemom
250 g spijs (diepvries of luchtdicht verpakt)
poedersuiker
slagroom
suiker

Wat heb je nodig?

Voorverwarmde oven op 200°C., ingevette bakplaat.