Risotto met mosselen en garnalen

home > risotto-recepten > Risotto met mosselen en garnalen

Snipper de ui en fruit de snippers in de hete olie glazig.
Voeg de rijst toe en laat die al roerend eveneens glazig worden.
Schenk de wijn erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de saffraan toe en laat op laag vuur het vocht door de rijst opnemen.
Verhit de visbouillon en voeg 1 dl daarvan aan de rijst toe.
Schenk er steeds weer wat bouillon bij als de risotto droog begint te worden.
Laat de risotto zo in ± 25 minuten gaar worden (de rijst moet nog wat vochtig blijven).
Roer de garnalen en de mosselen door de risotto en warm het geheel goed door.
Verdeel de risotto over de warme borden en bestrooi met de kaas en de peterselie.
Lekker met een groene salade.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g Hollandse garnalen
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
150 g gekookte mosselen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel versgehakte peterselie
200 g Arboriorijst (Italiaanse (rondkorrelige) risottorijst)
saffraan
1 ui
2½ dl visbouillon
2 dl witte wijn