Risottotaartjes met morilles en cantharellen

home > risotto-recepten > Risottotaartjes met morilles en cantharellen

Week de gedroogde morilles volgens de aanwijzingen op de verpakking ± 30 minuten in heet water.
Laat ze uitlekken, zeef het weekvocht en bewaar het.
Spoel de morilles zorgvuldig met water en knijp ze goed uit.
Snipper de sjalotjes en de knoflook.
Snijd de lente-uitjes in de lengte in heel dunne repen.
Verhit 2 eetlepels olie, bak de cantharellen tot alle vocht is verdwenen en neem ze uit de pan.
Verhit 2 eetlepels olie en bak de morilles en de knoflook al omscheppend ± 3 minuten.
Voeg de cantharellen en 5 eetlepels weekvocht toe en warm ze even mee. Houd het paddestoelenmengsel warm.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en bak de sjalot al omscheppend ± 3 minuten.
Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend ± 2 minuten mee tot de rijst gaat glanzen.
Voeg de wijn toe en laat deze verdampen.
Voeg deel voor deel de rest van het weekvocht en de kippenbouillon toe en kook de risotto in 20-25 minuten gaar.
Roer de paddestoelen en de boter in vlokjes door de risotto en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Zet een bakring, doorsnede ± 10 cm, op een bordje en schep er 1/4 deel van de risotto in.
Druk iets aan en verwijder de bakring dan voorzichtig.
Maak op dezelfde wijze nog 3 taartjes.
Schaaf de Parmezaanse kaas erboven en garneer met de lente-ui.
Lekker met een groene salade (zie recept).





Ingrediënten voor 4 personen

75 g gedroogde morilles
300 g cantharellen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 lente-uitjes
7 eetlepels olijfolie
300 g risottorijst
1 dl droge witte wijn
7½ dl kippenbouillon (van tablet)
25 g roomboter
peper, zout
25 g Parmezaanse kaas aan één stuk