Risotto met mosselen

home > risotto-recepten > Risotto met mosselen

Snipper de ui fijn en fruit deze in 40 g boter.
Schep de rijst erbij en bak deze op vrij hoog vuur 5 minuten.
Maak intussen 9 dl visbouillon van kokend water met 2 visbouillontabletten.
Blus de rijst af met de kookwijn.
Voeg in delen, in ± 15 minuten, de bouillon toe en laat het vocht steeds door de rijst opnemen.
Snijd de wortels en de bleekselderij in reepjes.
Was de mosselschelpen en zoek ze uit.
Schep, zodra al het vocht is toegevoegd, de groenten en de mosselen op de rijst, dek de pan af en laat het gerecht, onder af en toe omscheppen, in 15 minuten gaar worden.
Knip flink veel peterselie en selderijblad en strooi dit over het gerecht.
Breng het op smaak met (zee)zout en witte peper uit de molen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine ui
40 g boter
300 g risottorijst
1 dl witte kookwijn
2-3 visbouillontabletten
2 winterwortels
3-4 stelen bleekselderij
500 g mosselen (½ bak) in de schelp
peterselie
selderijgroen
(zee)zout, witte peper