Evelien's maaltje

home > roemertopf-recepten > Evelien's maaltje

Leg de Römertopf minstens een uur in koud water.
Snijd het vlees in blokjes.
Pel de uien en snipper ze zeer fijn.
Snijd de tomaten in kleine blokjes (eventueel ontveld).
Was de rijst onder stromend water en laat hem uitlekken.
Roer in een ruime kom de kerrie, een mespuntje knoflookpoeder, zout en peper door de boter.
Meng er ook de vleesblokjes, rijst, uien, tomaten, soepgroenten en de zure room door.
Haal de Römertopf uit het water, laat hem even uitlekken en leg dan de plakjes bacon op de bodem en tegen de zijwanden.
Doe het botermengsel erin en giet er de koude bouillon over.
Laat dit bij kamertemperatuur minstens 2 uur staan om de smaken goed door te laten trekken.
Schuif de Römertopf in een koude oven, stel de oven in op 225ºC. en schuif er een rooster in; het moet zo laag zitten dat de pot midden in de oven ‘hangt’.
Zet de Romeinse pot in de oven en schakel de oven na 1 1/2 uur uit.
Laat de pot nu nog minstens 1/2 uur in de oven staan.
Zet de pot op tafel en haal er het deksel af.
Samen met een salade vormt dit een complete maaltijd.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g doorregen runderlappen
50 g bacon
2 uien
2 tomaten
250 g rijst
3 eetlepels zachte boter
1 theelepel kerrie
500 g soepgroenten
1/4 liter zure room
6 dl bouillon
knoflookpoeder
peper, zout