Laab (pittig varkensgehakt)

home > roerbak-recepten > Laab (pittig varkensgehakt)

Het vlees heel fijn hakken, in een schaal marineren met een goeie scheut vissaus en het sap van een halve limoen. Laat het ongeveer een half uurtje lekker intrekken. Daarna rul bakken met 2 eetlepels chillipoeder en de suiker. Daarna weer op smaak brengen met een scheutje vissaus en de rest van de limoensap.
In een aparte pan sjalotjes, en de teentjes knoflook op een zacht vuurtje gaar bakken en niet aan laten bakken.
Als het knapperig is gebakken dan bij de laab doen.
Op het laatst de verse koriander erdoor en een gesneden lente-uitje erboven op strooien. Eet dit gerecht met pandan of basmatirijst en een lekkere frisse komkommersalade om af te blussen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 pond varkenslappen, limoensap, vissaus, 2 eetl. chillipoeder (grof), 1 eetlepel suiker, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, verse koriander, 1 lente-uitje