Roergebakken garnalen met sesamolie en sesamzaadjes

home > roerbak-recepten > Roergebakken garnalen met sesamolie en sesamzaadjes

Breng water met zout aan de kook in een middelgrote pan met deksel. Voeg de rijst toe, zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken.
Doe, terwijl de rijst kookt, de garnalen, met de gember, cayennepeper, knoflook, semsamzaadjes en zwarte peper in een grote afsluitbare plastic zak. Schud alles goed door elkaar en laat het in de koelkast marineren.
Verhit de sesamolie in een grote wok of braadpan. Doe de rode paprika en de bosuitjes erbij, en bak die onder geregeld roeren 3 tot 4 minuten wat zachter. Roer de teriyaki-saus erdoor. Voeg de doperwten en de garnalen toe en bak die onder geregeld roeren 3 tot 4 minuten mee, tot de garnalen ondoorzichtig zijn geworden.
Roer de maïzena door de kippenbouillon, giet het in de wok en breng het al roerende aan de kook. Sprenkel er zout over en schep het dan over de rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Sesamolie en sesamzaadjes zijn gezond en geven geven een noot-achtige smaak aan in de gewokte groente met garnalen.
450 ml water
200 g ongekookte witte rijst
500 g verse grote garnalen, gepeld en de darmkanalen verwijderd
½ afgestreken theelepel gemalen gember
½ afgestreken theelepel cayennepeper
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetlepel sesamzaadjes
½ afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels sesamolie
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
3 bosuitjes, fijngesneden
3 eetlepels (45 ml) teriyaki-saus
250 g peultjes
2 eetlepels maïzena
175 ml kippenbouillon
½ afgestreken theelepel zout