Roergebakken prei en spruitjes met kip-baconrolletjes

home > roerbak-recepten > Roergebakken prei en spruitjes met kip-baconrolletjes

Maak de spruitjes schoon, halveer de grote exemplaren.
Kook daarna de spruitjes 5 minuten voor in ruim water.
Giet ze af en laat ze uitlekken.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of wijde braadpan en roerbak eerst de prei met het kerriepoeder 1 tot 2 minuten en voeg vervolgens de spruitjes toe.
Roerbak de spruitjes 3 tot 5 minuten mee tot ze bijtgaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd intussen de kipfilets in de lengte doormidden zodat er 8 filets ontstaan.
Sla de kipfilets tussen plasticfolie met de platte kant van een groot mes enigszins plat (of rol ze plat met een deegroller).
Bestrooi daarna de filets met zout en peper en leg op elke filet een blaadje salie en een zongedroogd tomaatje.
Rol de filets op en wikkel er een plakje bacon omheen.
Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.
Verhit 2 eetlepels olie en bak de rolletjes om en om bruin en gaar 10 minuten.
Of laat ze 5 tot 10 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180ºC.





Ingrediënten voor 4 personen

1 prei, 500 gram spruiten, 4 eetlepels olie, 2 theelepels kerriepoeder, 4 kipfilets, zout, peper, kerriepoeder, 8 salieblaadjes, vers of diepvries, 8 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt, 8 plakjes bacon