Sperziebonen gehaktschotel met knoflook

home > roerbak-recepten > Sperziebonen gehaktschotel met knoflook

Verhit in een wok de olie en bak het gehakt kruimig.
Voeg de Spaanse pepers, de knoflook, de ui en de paprika toe.
Roer alles goed door elkaar.
Wanneer de uien glazig worden, voeg je de boontjes, de crème fraiche en het bonenkruid toe en roer je alles goed door elkaar.
Dek het gerecht af en laat circa 10 minuten op laag vuur stoven.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.





Ingrediënten voor 4 personen

600 gram rundergehakt, 500 gram sperziebonen (5 minuten geblancheerd), 2 eetlepels olijfolie, 2 Spaanse pepers, fijn gesneden, 4 teentjes knoflook, 1 gele paprika, in reepjes gesneden, 2 dl crème fraîche, 2 eetlepels fijngehakt bonenkruid, 2 grote uien, gesnipperd, peper, zout, heerlijk met wat verse basilicum (naar wens )