Thaise basilicum bief of kip

home > roerbak-recepten > Thaise basilicum bief of kip

Snijd het vlees in niet te kleine stukjes. Maak alle groenten schoon. Snijd de aubergine en courgette in dobbelsteentjes en de paprika, boontjes en maïskolfjes in stukjes. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin het vlees 2 minuten. Voeg de klein gesneden groenten toe en roerbak nog eens 3 minuten. Temper het vuur en voeg de wok sauce toe. Roer goed door. Doe nu de hoisinsaus en de rosé erbij en roer nog even goed door. *Hoisinsaus is een zoete pikante saus uit de Chinese keuken, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water.





Ingrediënten voor 4 personen

300 gram biefstuk of kipfilet, 1 witte ui, ½ aubergine (ca. 150 gram), ½ courgette (ca. 150 gram), ¼ rode paprika, 1 handje sperzieboontjes, in stukjes, 3 babymaïskolfjes, in stukjes, 3 cl wokolie, 200 ml beef basil wok sauce van MeiAsia, 1 eetlepel *hoisinsaus, 10 cl rosé