Wokgroenten met kokosmelk

home > roerbak-recepten > Wokgroenten met kokosmelk

Laat de doperwten ontdooien. Maak de champignons schoon en halveer.
Schil de wortel en snijd in dunne repen.
Was de kool, deel hem in vieren en verwijder de stronk.
Snijd de kool in fijne reepjes.
Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze klein.
Pel de gember en de knoflook.
Haal de zaadlijsten uit de pepers en maak ze schoon.
Hak de gember, knoflook en peper fijn.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
Fruit de ui, champignons en de worstel 2-3 minuten.
Voeg de kool, gember, knoflool en pepers toe en laat nog 5 minuten doorbakken.
Bak de bamboe en de erwten kort mee.
Blus de groenten af met kokosmelk en laat nog 2-3 minuten koken.
Roer het aardappelzetmeel glad met 3 eetlepels water en bind hiermee de groenten.
Breng de wokgroente op smaak met sojasaus.





Ingrediënten voor 4 personen

300 gram erwten(diepvries), 250 gram shii-take (Aziatische paddenstoel), 500 gram wortels, 3 uien, 750 gram Chinese kool, 1 blik bamboescheuten (580 ml), 1 stuk gember, 3 teentjes knoflook, 2-3 rode chilipepers, 1 eetlepel olie, 2 blikken kokosmelk (425 ml), 1-2 theelepels aardappelzetmeel, 2-3 eetlepels sojasaus