Lendebiefstuk met guinness
home > rundvlees-recepten > Lendebiefstuk met guinness
Maak de worteltjes schoon, snijd ze in dobbelsteentjes van 1 cm en leg ze naast elkaar in een platte pan 
Strooi hierover de eetlepel bloemsuiker 
Bevochtig dan met water tot de dobbelsteentjes onder staan 
Voeg er een nootje boter aan toe en laat op een hevig vuur volledig uitkoken, dat wil zeggen, tot de boter en de bloemsuiker een glanzend laagje rond de blokjes vormen 
Bak ondertussen de entrecotes naar wens. 
Neem ze uit de pan en houd ze warm 
Kook de braadsappen los met de guinness 
Doe er de kristalsuiker en de bruine fond bij en laat nog even inkoken 
Bind indien nodig met de sausbinder en controleer de kruiding 
Schik de entrecotes op de borden en lepel er saus over 
Brokkel de cheddar fijn en strooi hem over de entrecotes 
Werk de borden nog even af met de wortel-dobbelsteentjes en tuinkers 
Lekker met gebakken aardappeltjes en een Cote de Blaye
Ingrediënten voor 4 personen
250 g wortelen 
1 eetl. bloemsuiker 
boter 
2 entrecotes van 350 g elk 
1 dl guinness draught 
1 koffielepel kristalsuiker 
2 dl bruine fond 
bruine sausbinder 
peper 
zout 
150 g cheddar 
1 schaaltje tuinkers 
gebakken aardappeltjes
