Lendebiefstuk met guinness

home > rundvlees-recepten > Lendebiefstuk met guinness

Maak de worteltjes schoon, snijd ze in dobbelsteentjes van 1 cm en leg ze naast elkaar in een platte pan
Strooi hierover de eetlepel bloemsuiker
Bevochtig dan met water tot de dobbelsteentjes onder staan
Voeg er een nootje boter aan toe en laat op een hevig vuur volledig uitkoken, dat wil zeggen, tot de boter en de bloemsuiker een glanzend laagje rond de blokjes vormen
Bak ondertussen de entrecotes naar wens.
Neem ze uit de pan en houd ze warm
Kook de braadsappen los met de guinness
Doe er de kristalsuiker en de bruine fond bij en laat nog even inkoken
Bind indien nodig met de sausbinder en controleer de kruiding
Schik de entrecotes op de borden en lepel er saus over
Brokkel de cheddar fijn en strooi hem over de entrecotes
Werk de borden nog even af met de wortel-dobbelsteentjes en tuinkers
Lekker met gebakken aardappeltjes en een Cote de Blaye





Ingrediënten voor 4 personen

250 g wortelen
1 eetl. bloemsuiker
boter
2 entrecotes van 350 g elk
1 dl guinness draught
1 koffielepel kristalsuiker
2 dl bruine fond
bruine sausbinder
peper
zout
150 g cheddar
1 schaaltje tuinkers
gebakken aardappeltjes