Aardappelblokjes in pikante tomatensaus (patatas bravas)

home > tapas > Aardappelblokjes in pikante tomatensaus (patatas bravas)

Snijd de aardappelen in blokjes, dep ze droog en bak ze in 1½ eetlepel olie
goudbruin en gaar.
Bestrooi ze met zout en peper.
Ontzaad de chilipeper, hak hem fijn en bak hem zacht met de ui en de rest van
de olie.
Bak de knoflook kort mee.
Voeg de tomaten en de wijn toe, laat het op laag vuur tot een dikke saus
inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Roer de aardappelen door de saus en bestrooi het geheel met de peterselie.
Serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

2 middelgrote aardappelen
2 eetlepels olijfolie
zout, peper
½ chilipeper
1 gesnipperd uitje
1 geperste teen knoflook
1½ dl gezeefde tomaten (pot)
4 eetlepels droge witte wijn
2 eetlepels fijngeknipte peterselie