Crostini met eendenborstfilet en stoofpeertjes

home > tapas > Crostini met eendenborstfilet en stoofpeertjes

Snijd het stokbrood schuin in 12 lange plakken en rooster deze even onder de hete grill totdat ze goudbruin zijn. Snijd het vel van de eendenborstfilet kruislings in zodat ruitjes van 1 × 1 cm ontstaan. Wrijf de vleeskant in met zout en peper. Bak de filet op de velkant in een koekenpan in 6-8 minuten knapperig bruin. Keer het vlees en bak de andere kant in 2-4 minuten bruin. Laat de eendenborst rusten onder aluminiumfolie. Snijd de peertjes in plakjes en dep ze droog. Bestrijk de crostini met roomkaas en verdeel er de rucola over. Snijd de eendenborstfilet in dunnen plakken en drapeer ze met de peer op de crostini. Bestrooi de crostini ten slotte met versgemalen peper.

Tips:
In plaats van kant-en-klare stoofpeertjes kunt u deze ook zelf koken (zie voor recept:). Dit gerecht kan ook heel lekker als voorgerechtje worden gebruikt. Serveer dan 2 of 3 crostini per persoon op een bordje.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten





Ingrediënten voor 4 personen

1 klein stokbrood
1 eendenborstfilet (ca. 300 gram)
ca. 200 gram kant-en-klare stoofpeertjes
1 bakje verse roomkaas (met mierikswortel) (ca. 150 gram)
1 zakje babyleaf rucola (ca. 85 gram)
versgemalen zwarte peper