Dadels met geitenkaas en spek

home > tapas > Dadels met geitenkaas en spek

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de dadels overlangs open en haal indien nodig de pit eruit. Vul de dadels met stukjes geitenkaas. Schep als de dadels van zichzelf niet erg zoet zijn een halve theelepel honing over elke dadel. Rol de gevulde dadels in de plakjes ontbijtspek. Doe de dadels in een ovenvaste schaal en zet ze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven en serveer ze warm.

Tips:
Verse dadels zijn lang houdbaar en zijn over het algemeen zoeter dan de dadels die verpakt in de supermarkt te koop zijn. Honing is bij het gebruik van verse dadels dan ook meestal niet nodig. Bereidingstijd: 15 min. (excl. oventijd)





Ingrediënten voor 4 personen

24 dadels
ca. 150 gram geitenkaas
24 plakjes gerookt ontbijtspek (niet gerold)
Indien nodig: honing