Gevulde kerstomaten

home > tapas > Gevulde kerstomaten

Snijd het deksel van de tomaatjes en hol ze uit. Doe er een beetje peper en zout in. Meng de garnalen met de mayonaise en doe deze vulling in de tomaten. Garneer met een toefje peterselie of bieslooksnippers.

Tips:
Gebruik in plaats van mayonaise een zelfgemaakte *cocktailsaus. Zet na het vullen de dekseltjes weer terug op de tomaatjes. Bereidingstijd: ca. 10 minuten.

**********

*Cocktailsaus:
Ingrediënten:
5 eetlepels frietsaus
5 eetlepels yogonaise
7 eetlepels tomatenketchup
½ eetlepel sherry
½ eetlepel whisky
½ eetlepel citroensap

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer ze goed door elkaar.
Eventueel kunt u naar eigen smaak de verhoudingen aanpassen.

Tip:
Bij gebruik van deze cocktailsaus voor visgerechten is het lekker om een flinke theelepel dille toe te voegen.
Bereidingstijd: ca. 5 minuten





Ingrediënten voor 4 personen

24 kerstomaten
250 gram garnalen
2 eetlepels mayonaise
1 bosje peterselie
peper & zout