Gevulde tomaatjes

home > tapas > Gevulde tomaatjes

Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze met behulp van een lepel uit. Snijd de tonijn in kleine stukjes en roer de sojasaus en olijfolie erdoor. Meng de garnalen, chilisaus, mayonaise en bieslook door elkaar. Vul de helft van de tomaatjes met het tonijnmengsel en de andere helft met het garnalenmengsel.

Tips:
Zet ieder gevuld tomaatje in een papieren cakevormpje en plaats deze op een schaal. Leuk om als amuse of voorgerechtje te serveren of als hapje bij de borrel.

Wijntip:
Schenk er een glas droge – echte – champagne bij, of een betere fino of manzanilla sherry.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Voedingswaarde per persoon: 122 kcal





Ingrediënten voor 4 personen

12 middelgrote tomaten
150 g verse tonijn of 250 g tonijnsteak
1 eetlepel (Japanse) sojasaus
1 eetlepel extra vergine olijfolie
150 g gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel geknipte bieslook